maandag 16 juni 2014

3 tips | Beginnen met verbeteren


'De wereld mooier maken' is een ontzettend breed begrip. Of een ontzettend breed doel. Als je een dagje alle ellende die je tegenkomt en alles wat verkeerd gaat opschrijft kan je er een boekwerk van maken. Je kan de wereld nooit super mooi maken, zo mooi als jij dat wilt. Zo mooi dat alle mensen gelukkig zijn, alles goed gaat, er geen verspilling meer is en niemand zich verdrietig voelt. Er zijn zo veel dingen die verbeterd moeten worden voordat de wereld echt mooi kan zijn.

Dooddoener? Nee, juist niet! Dat er zo veel dingen verbeterd moeten worden betekent ook dat er voor iedereen wel iets te doen is. Maar hoe beslis je dan wat je gaat doen?



  1. Kijk waar jouw hart ligt. Hou je meer van mensen, van dieren of juist van de natuur? Als je dat weet ben je al een heel eind op weg.
  2. Bedenk wat jij anders zou willen zien in de nieuwsberichten. Iedereen heeft z'n eigen ergernissen, de dingen die je het meest irriteren en waar je graag iets aan zou willen doen. Zijn dat de bezuinigingen in de zorg, of de terreuraanslagen in Kenia, cybercriminelen, strengere regels rondom examens etc.
  3. Koppel die dingen aan je opleiding en je talenten. Misschien kan je dan wel werk, vrijwilligerswerk of een bijbaan vinden op het gebied waar jouw hart ligt. Bijvoorbeeld ontwerpen maken voor milieuvriendelijke systemen voor auto's of bedrijven, bijles geven aan kinderen, een boek schrijven met de kennis en ideeën die je hebt, manager worden om zo in dat bedrijf de mensen centraal te zetten, bij een school werken en zo bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen... en zo zijn er nog honderden andere dingen te verzinnen. Allemaal op een andere plek. Waar andere talenten nodig zijn. Maar waar wel dingen veranderd kunnen worden.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten