donderdag 12 juni 2014

Random acts of kindness

Stel je voor dat je op het station staat te wachten op de trein. De vorige trein is niet op komen dagen, dus je staat daar samen met de rest van treinreizend Nederland. Zuchten, kreunen, zeuren; de sfeer is over het algemeen niet te genieten. Eindelijk komt de trein eraan. Iedereen doet een paar stappen naar voren, focust zich op een deur en loopt met deze deur mee totdat de trein stilstaat. Dan is het eindelijk zo ver; de trein staat stil, de deuren gaan open, de passagiers stappen uit en iedereen duwt zich massaal het openbare vervoersmiddel in. Wie het eerst komt kan zitten en de rest heeft dikke pech.


Op zo'n moment is het leuk om een random act of kindness te doen: als laatste de trein in stappen. Gewoon lekker iedereen voor laten gaan. Helemaal als je nog jonge benen hebt, dan kan dat treinritje staan er best wel even vanaf. Zelf vind ik het altijd heel fijn als mensen kunnen zitten. En ik voel me niet zo arrogant.

Zo zijn er nog veel meer leuke, kleine en makkelijke ideeën om iets kleins voor een ander te doen. Op deze blog plaatst ik af en toe random acts of kindness, maar uiteraard kan je zelf iets verzinnen. En er bijvoorbeeld de uitdaging van maken om er elke dag ééntje te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten